Efterretningstjenesterne i USA og Storbritannien erklærer cyberkrig mod uafhængige medier

Britiske og amerikanske statslige efterretningstjenester “gør sandheden til et våben” for at nedkæmpe tøven i forhold til vacciner, samtidig med at begge nationer forbereder sig på massevaccination, i en nyligt erklæret “cyberkrig”, der skal ledes af kunstig intelligens-drevne sandhedsdommere mod informationskilder, der udfordrer de officielle narrativer.

Foto: Pixabay. Creative Commons <Rød Matrix Matrixkode – Gratis foto på Pixabay>

I løbet af den sidste uge (artiklen er fra november, 2020, red.) har nationalsikkerhedssystemet i USA og Storbritannien diskret ladet det blive kendt, at de cyberværktøjer og onlinetaktikker, der tidligere blev designet til brug i “krigen mod terror” efter 11. september, nu er ved at blive genbrugt til brug mod informationskilder, der støtter en “tøven over for vaccination” og information relateret til COVID-19, der strider mod deres statslige narrativer.

Der blev sat en ny cyberoffensiv i gang mandag af Storbritanniens signalefterretningstjeneste, statens kommunikationshovedkvarter (GCHQ – Government Communications Headquarters), hvis mål er at angribe websteder, der udgiver indhold, der anses for at være “propaganda”, der giver anledning til bekymring med hensyn til statsstøttet COVID-19-vaccineudvikling og de multinationale medicinalfirmaer, der er involveret.

Lignende bestræbelser er i gang i USA, hvor det amerikanske militær for nylig finansierede et CIA-støttet firma – fyldt med tidligere terrorbekæmpelsesembedsmænd, der stod bag besættelsen af Irak og fremkomsten af den såkaldte islamiske stat – for at udvikle en kunstig intelligens-algoritme rettet specifikt mod nye websteder, der promoverer “mistænkt” misinformation relateret til COVID-19-krisen og den amerikansk militær-ledede COVID-19-vaccinationsindsats kendt som Operation Warp Speed.

Begge lande forbereder sig på at lukke munden på uafhængige journalister, der udtrykker berettigede bekymringer over korruption i medicinalindustrien eller den ekstreme hemmeligholdelse[1] omkring statsstøttede COVID-19-vaccinationsindsatser, nu hvor Pfizers vaccinekandidat ifølge planen bliver godkendt af den amerikanske fødevare- og lægemiddelforvaltning (FDA – Food and Drug Administration) inden månedens udgang.

Pfizer har en fortid, hvor de er blevet idømt milliardbøder for ulovlig markedsføring[2] og for at bestikke regeringsembedsmænd til at hjælpe dem med at dække over et ulovligt lægemiddelforsøg, der dræbte elleve børn[3] (blandt andre forbrydelser). Dette er ikke blevet nævnt af de fleste massemedier, der i stedet har fejret den tilsyneladende kommende godkendelse af virksomhedens COVID-19-vaccine uden at sætte spørgsmålstegn ved virksomhedens historie, eller at den mRNA-teknologi, der bruges i vaccinen, er blevet hastet igennem de normale sikkerhedsforsøgsprotokoller og aldrig er blevet godkendt til brug på mennesker. Hvad der heller ikke er blevet nævnt er, at chefen for FDA’s Center for Drug Evaluation and Research, Patrizia Cavazzoni, er den tidligere Pfizer-vicedirektør for produktsikkerhed[4], der skjulte forbindelsen mellem ét af Pfizers produkter og fosterskader[5].

I bund og grund bliver statens magt brugt som aldrig før til at kontrollere onlineytringer og til at fjerne nyhedswebsteder fra platformene for at beskytte interesserne hos magtfulde virksomheder som Pfizer og andre skandaleramte medicinalgiganter såvel som nationalsikkerhedsstaterne USA og Storbritannien, der selv er dybt involveret[6] i COVID-19-vaccinationsforsøget.

Storbritanniens efterretningstjeneste starter ny cyberkrig rettet mod “antivaccinepropaganda”

Mandag rapporterede den britiske avis The Times[7], at Storbritanniens GCHQ “har startet en offensiv cyberoperation for at afbryde antivaccinepropaganda, der bliver spredt af fjendtlige stater”, og at de “bruger et værktøjssæt, der er udviklet til at tackle misinformation og rekrutteringsmateriale, der spredes af Islamisk stat” til at gøre dette. Derudover har den britiske regering beordret det britiske militærs 77. brigade, der specialiserer sig i “informationskrig[8]”, til at igangsætte en onlinekampagne for at imødegå “vildledende narrativer” om COVID-19-vaccinekandidaterne.

Foto: Government Communications Headquarters, GCHQ (dansk: Statens kommuniktionshovedkvarter) er Storbritanniens agentur for signalefterretning. Wikimedia. OGL v1.0 <File:GCHQ-aerial.jpg – Wikimedia Commons>

Den nyligt annoncerede GCHQ-“cyberkrig” vil ikke kun stoppe “antivaccinepropaganda” men vil også forsøge at “afbryde de operationer, der udføres af de cyberaktører, der er ansvarlige for den, herunder kryptering af deres data, så de ikke kan få adgang til dem, og blokering af deres indbyrdes kommunikation.” Indsatsen vil også indebære, at GCHQ rækker ud til andre lande i “Five Eyes”-alliancen (USA, Australien, New Zealand og Canada) for at advare deres partnertjenester i disse lande, så de kan angribe sådanne “propaganda”-websteder, der er hostet inden for deres grænser.

The Times meddelte, at “regeringen betragter tacklingen af falske oplysninger om vaccination som en stigende prioritet, efterhånden som udsigten til en pålidelig vaccine mod corona-virussen bliver kortere”, hvilket antyder, at bestræbelserne fortsat vil øges, efterhånden som en vaccinekandidat kommer tættere på en godkendelse.

Det ser ud til, set fra Storbritanniens synsvinkel som nationalsikkerhedsstat, at de, der sætter spørgsmålstegn ved korruption i medicinalindustrien og dens mulige indflydelse på de førende eksperimentelle COVID-19-vaccinekandidater (som alle bruger eksperimentelle vaccineteknologier, der aldrig før er blevet godkendt til brug på mennesker), skal angribes med værktøjer, der oprindeligt er designet til at bekæmpe terroristpropaganda.

Mens The Times hævdede, at indsatsen ville være rettet mod indhold, “der udelukkende stammer fra statens modstandere” og ikke ville være rettet mod “almindelige borgeres” websteder, antydede avisen, at indsatsen vil være afhængig af den amerikanske regering, der skal afgøre, om et websted er en del af en operation, der spreder “fremmed misinformation”.

Dette er meget foruroligende, da USA for nylig beslaglagde mange websteders domæner, herunder American Herald Tribune, som de fejlagtigt betegnede som værende “Iransk propaganda[9]” til trods for, at dens chefredaktør, Anthony Hall, er hjemmehørende i Canada. Den amerikanske regering kom med denne påstand om American Herald Tribune, efter cybersikkerhedsfirmaet FireEye, en amerikansk regeringskontrahent, meddelte, at de var “rimelig sikre” på, at webstedet var blevet “oprettet i Iran”.

Derudover giver det faktum, at GCHQ har påstået, at de fleste af de websteder, de planlægger at angribe, har “forbindelse til Moskva”, yderligere grund til bekymring i betragtning af, at den britiske regering blev taget i at finansere[10] Institute for Statecrafts Integrity Initiative, der fejlagtigt stemplede kritikere af den britiske regerings handlinger såvel som dens narrativer med hensyn til konflikten i Syrien[11] som værende relateret til kampagner, der skulle indeholde “russisk misinformation”.

I betragtning af dette fortilfælde er det helt sikkert plausibelt, at GCHQ kunne vælge at tro på det, hvis en allieret regering, en regeringskontrahent eller måske endda en allieret medieorganisation, såsom Bellingcat[12] eller Atlantic Councils DFRLab[13], meddelte, at et givent websted er “fremmed propaganda” for at starte en cyberoffensiv mod det. Sådanne bekymringer bliver kun forstærket, når én af de vigtigste regeringskilder til The Times-artiklen siger lige ud, at “GCHQ har fået at vide, at de skal stoppe vaccineskeptikere [sic] online og på sociale medier. Der er måder, de har brugt til at overvåge og afbryde “terroristpropaganda”, der antyder, at målene for GCHQ’s nye cyberkrig faktisk vil blive lagt fast af selve indholdet frem for deres formodede “fremmede” oprindelse. Det “fremmede” aspekt ser i stedet ud til at være et middel til at undgå forbuddet i GCHQ’s operationelle mandat mod at angribe almindelige borgeres ytringer eller websteder.

Denne større drejning mod at behandle påståede “vaccineskeptikere” som “trusler mod den nationale sikkerhed” har været i gang i en stor del af dette år, delvist anført af Imran Ahmed, den administrerende direktør for det britiskbaserede Center for Countering Digital Hatel[14] (center for bekæmpelse af digitalt had, red.), der er medlem af den britiske regerings Steering Commitee on Countering Extremism[15] (styringskomité for bekæmpelse af ekstremisme, red.) Pilot Task Force (forsøgsarbejdsgruppe, red.), der er en del af den britiske regerings Commission for Countering Extremism (kommission for bekæmpelse af ekstremisme, red.).

Ahmed sagde til den britiske avis, The Independent, i juli[16], at “jeg vil ud over at kalde vaccineskeptikere for konspirationsteoretikere gå så langt som at sige, at det er en ekstremistisk gruppe, der udgør en risiko for den nationale sikkerhed”. Han sagde derefter, at “når først nogen er blevet udsat for én type konspiration, er det nemt at føre dem ned ad en sti, hvor de tager mere radikale verdensopfattelser til sig, der kan føre til voldelig ekstremisme”, og han antyder dermed, at “vaccineskeptikere” muligvis vil tage del i voldelig ekstremisme. Blandt de websteder, der citeres af Ahmeds organisation[17] som nogle, der fremmer en sådan “ekstremisme”, der udgør en “risiko for den nationale sikkerhed”, var Children’s Health Defense, National Vaccine Information Center, Informed Consent Action Network og Mercola.com, blandt andre.

Ligeledes hævdede en tænketank knyttet til den amerikanske efterretningstjeneste – hvis GCHQ-ækvivalent, National Security Agency, vil deltage i den nyligt erklærede “cyberkrig” – i en forskningsartikel udgivet blot måneder inden[18] starten af COVID-19-krisen, at “den amerikanske ‘vaccineskeptiker’-bevægelse ville udgøre en trussel mod den nationale sikkerhed i tilfælde af en ‘pandemi med en ny organisme’”.

InfraGard, “et partnerskab mellem Federal Bureau of Investigation (FBI) og medlemmer af den private sektor”, advarede i artiklen udgivet i juni sidste år, at “den amerikanske antivaccinebevægelse også ville være forbundet med ‘misinformation og propagandakampagner på de sociale medier’ orkestreret af den russiske regering”, som citeret af The Guardian[19]. InfraGard-artiklen hævdede desuden, at fremtrædende “vaccineskeptikere” står side om side “med andre konspirationsbevægelser, herunder den yderste højrefløj… og misinformation og propagandakampagner på de sociale medier fra mange udenlandske og indenlandske aktører. Inkluderet blandt disse aktører er Internet Research Agency, som er en organisation, der er på samme side som den russiske regering”.

En artikel udgivet blot sidste måned af Washington Post[20] hævdede, at “tøven over for vaccination blandes med coronavirusbenægtelse og flettes sammen med højreekstreme amerikanske konspirationsteorier, herunder Qanon”, som FBI kaldte en potentiel indenlandsk terrortrussel[21] sidste år. Artiklen citerede Peter Hotez, dekan for School of Tropical Medicine ved Baylor College of Medicine i Houston, for at sige: “Den amerikanske antivaccinationsbevægelse globaliseres, og den går mod mere ekstremistiske tendenser”.

Foto: Skabt i 1976: Dette historiske fotografi viste en voksen kvinde, der blev vaccineret af en læge med en ”jet injector”, også kaldet “Ped-O-Jet®”, under den nationale svineinfluenzavaccinationskampagne, der begyndte den 1. oktober, 1976. Wikipedia. Public Domain.

Det er værd at påpege, at mange såkaldte “vaccineskeptikere” faktisk er kritikere af medicinalindustrien og ikke nødvendigvis er imod vacciner i sig selv, hvilket gør betegnelserne “vaccineskeptiker” og “antivaccine” vildledende. I betragtning af, at mange medicinalgiganter, der er involveret i fremstillingen af COVID-19-vacciner, donerer kraftigt til politikere i begge lande[22] og har været involveret i adskillige sikkerhedsskandaler, så er dét at bruge statslige efterretningstjenester til at føre cyberkrig mod websteder, der undersøger sådanne bekymringer, ikke kun bekymrende for journalistikkens fremtid, men det indikerer, at Storbritannien tager et farligt spring mod at blive et land, der bruger sin statsmagt til at behandle selskabernes fjender som statens fjender.

Det CIA-støttede firma, der “gør sandheden til et våben” med kunstig intelligens

I starten af oktober meddelte US Air Force og US Special Operations Command, at de havde tildelt en kontrakt på flere millioner dollars til det amerikanskbaserede “maskinintelligens”-firma, Primer. Ifølge pressemeddelelsen[23]: “Primer vil udvikle verdens første maskinindlæringsplatform, der automatisk identificerer og vurderer formodet misinformation [fremhævelse tilføjet]. Primer vil også forbedre sin platform til naturligt sprog-behandling for automatisk at analysere taktiske begivenheder for at give kommandørerne hidtil uset indsigt, efterhånden som begivenheder udfolder sig i næsten realtid”.

Ifølge Primer[24] “bygger firmaet softwaremaskiner, der læser og skriver på engelsk, russisk og kinesisk for automatisk at finde frem til tendenser og mønstre på tværs af store datamængder”, og deres arbejde “støtter efterretningstjenestegruppens mission og bredere set forsvarsministeriet ved at automatisere læse- og undersøgelsesopgaver for at forbedre beslutningstagningens hastighed og kvalitet”. Med andre ord udvikler Primer en algoritme, der vil gøre det muligt for nationalsikkerhedsstaten at udlicitere mange militær- og efterretningstjenesteanalytikerstillinger til kunstig intelligens. Firmaet indrømmer faktisk dette åbent[25] og meddeler, at deres nuværende indsats “vil automatisere det arbejde, der typisk udføres af et stort antal analytikere i et sikkerhedsoperationscenter for at indtage alle de data, der er relevante for en begivenhed, efterhånden som den forløber, og lede dem ind i en samlet brugergrænseflade”.

Primers endelige mål er at bruge deres kunstige intelligens til fuldstændigt at automatisere udformningen af den offentlige opfattelse og blive “sandheds”-dommeren ud fra en sandhed, der defineres af staten. Primers grundlægger, Sean Gourley, der tidligere udviklede kunstig intelligens-programmer til militæret, så de kunne holde styr på “oprør[26]” i Irak efter invasionen, hævdede i et blogindlæg[27] i april, at “databehandlingskrigsførelse og misinformationskampagner vil, i 2020, blive en mere alvorlig trussel end fysisk krig, og vi bliver nødt til at genoverveje de våben, vi anvender til at bekæmpe dem med”. 

I det samme indlæg argumenterede Gourley for oprettelsen af et “Manhattan Project for sandheden”, der ville skabe en offentligt tilgængelig database i Wikipedia-stil bygget op af “vidensbaser, [der] allerede findes i mange landes efterretningstjenester af hensyn til den nationale sikkerhed”. Gourley skrev derefter, at “denne indsats ville i sidste ende handle om at opbygge og forbedre vores kollektive intelligens og etablere et udgangspunkt for, hvad der er sandt eller ej” som fastsat af efterretningstjenesterne. Han afslutter sit blogindlæg med at sige, at “i 2020 vil vi begynde at gøre sandheden til et våben”.

Det er værd at bemærke, at d. 9. november, den samme dag, som GCHQ præsenterede deres planer om at angribe “antivaccinepropaganda”, rapporterede det amerikanske websted, NextGov, at[28] Primers Pentagon-finansierede indsats havde vendt sin opmærksomhed specifikt mod “COVID-19-relateret misinformation”. Ifølge Primers videnskabsdirektør, John Bohannon:

“Primer vil integrere bot-detektering, syntetisk tekst-detektering og funktioner til analyse af ustrukturerede tekstlige påstande i vores eksisterende kunstig intelligens-platform, der i øjeblikket bruges hos forsvarsministeriet… Dette vil skabe den første samlede missionsklare platform til effektivt at bekæmpe COVID-19-relateret misinformation i næsten realtid”.

Bohannon, der tidligere arbejdede som mainstreamjournalist omgivet af NATO-styrker i Afghanistan, sagde også til NextGov, at Primers nye COVID-19-fokuserede indsats “automatisk klassificerer dokumenter i én af 10 kategorier for at muliggøre detektering af effekten af COVID” på områder såsom “erhvervsliv, videnskab og teknologi, beskæftigelsen, den globale økonomi og valg af politikere”. Det endelige produkt forventes at blive leveret til Pentagon i andet kvartal næste år.

Selv om Primer er en såkaldt privat virksomhed, er den dybt forbundet med den nationalsikkerhedsstat, den er designet til at beskytte ved at “gøre sandheden til et våben”. Primer promoverer stolt sig selv som en virksomhed, hvor mere end 15 procent af personalet stammer fra den amerikanske efterretningstjenestegruppe eller militæret. Direktøren for virksomhedens National Security Group er Brian Raymond[29], en tidligere CIA-efterretningsofficer, der gjorde tjeneste som [30] direktør for Irak i det amerikanske National Security Council, efter han forlod CIA.

Virksomheden tilføjede også for nylig adskillige fremtrædende nationalsikkerhedsembedsmænd til sin bestyrelse, herunder:

Gen. Raymond Thomas[31](pens.), der ledede kommandoen for alle amerikanske og NATO’s Special Operations Forces i Afghanistan, er tidligere chef for både US Special Operations Command og Joint Special Operations Command (JSOC).

Generalløjtnant VeraLinn Jamieson[32] (pens.), tidligere vicestabschef for Air Force Intelligence, Surveillance and Reconnaissance, der ledede Air Force-efterretnings- og cyberstyrker. Hun udviklede også personligt “strategiske partnerskaber” mellem Air Force og Microsoft, Amazon, Google og IBM for at “fremskynde Air Forces digitale transformation”.

Brett McGurk[33], én af “hovedarkitekterne” bag Irak-krigens “bølge”, sammen med den berygtede Kagan-familie[34], som NSC director for Iraq og derefter som særlig assistent for præsidenten og senior director for Iraq and Afghanistan under Bush-administrationen. Under Obama og under en del af Trump-administrationen var McGurk den særlige præsidentudsending[35] for Global Coalition to Defeat ISIS ved det amerikanske udenrigsministerium, hvor han hjalp med at administrere den beskidte krig[36] ført af USA, Storbritannien og andre allierede mod Syrien.

Ud over disse nylige ansættelser i bestyrelsen ansatte Primer Sue Gordon[37], tidligere ledende vicedirektør for National Intelligence, som strategisk rådgiver. Gordon har tidligere “drevet partnerskaber inden for den amerikanske efterretningstjenestegruppe og rådgav National Security Council i sin rolle som vicedirektør for den nationale efterretningstjeneste” og havde en syvogtyve år lang karriere hos CIA. De dybe forbindelser er ikke overraskende, da Primer støttes økonomisk af[38] CIA’s venturekapitalarm, In-Q-Tel, og milliardær Mike Bloombergs[39] venturekapitalarm, Bloomberg Beta.

Operation Warp Speeds misinformations-Blitzkrieg

Den hurtige stigning i interessen fra de amerikanske og britiske nationalsikkerhedsstater for COVID-19-“misinformation”, især hvad angår kommende COVID-19-vaccinationskampagner, er tæt knyttet til medieangrebsstrategien i den amerikanske regerings Operation Warp Speed.

Operation Warp Speed, der officielt er et “offentligt-privat partnerskab”, der har til formål at vaccinere 300 millioner amerikanere inden januar næste år, er domineret af det amerikanske militær og involverer også[40] adskillige amerikanske efterretningstjenester, herunder National Security Agency (NSA) og Department of Homeland Security (DHS) samt de efterretningstjenesteforbundne teknologigiganter, Google, Oracle[41] og Palantir[42]. Adskillige rapporter udgivet i The Last American Vagabond[43] af denne forfatter og journalist Derrick Broze har afsløret operationens ekstreme hemmelighedskræmmeri, dens talrige interessekonflikter og dens dybe bånd til Silicon Valley og orwellske teknokratiske initiativer.

Warp Speeds officielle vejledning omtaler udførligt sin trinvise plan for angreb på offentligheden og håndtering af problemer med “tøven over for vaccination”. Ifølge Warp Speed-dokumentet med titlen “Fra fabrikken til frontlinjerne[44]” er ”strategisk kommunikation og et offentligt budskab afgørende for at sikre maksimal accept af vacciner, hvilket kræver en mætning af budskabet overalt i de nationale medier”. Det nævner også, at “det at arbejde sammen med etablerede partnere – især dem, der er pålidelige kilder for målgrupperne – er afgørende for at fremme den offentlige forståelse af, adgang til og accept af de kommende vacciner”, og at “identificering af de rigtige budskaber til at fremme vaccinetilliden, bekæmpelse af misinformation og målretning af udbredelsen til sårbare og udsatte befolkningsgrupper vil være nødvendigt for at opnå stor dækning”.

Dokumentet nævner også, at Warp Speed vil anvende CDC’s tregrenede strategiske ramme til sin kommunikationsindsats. Den tredje søjle i denne strategi har titlen “Stop myter” og har som hovedfokus: “Etablér/etablering af partnerskaber for at begrænse spredningen af misinformation” samt “arbejd/at arbejde med lokale partnere og pålidelige budbringere for at forbedre tilliden til vacciner”.

Selv om dette specifikke Warp Speed-dokument ikke indeholder mange detaljer, så indeholder CDC’s COVID-19 Vaccination Program Interim Playbook[45] (foreløbig manual for COVID-19-vaccinationsprogrammet) yderligere oplysninger. Den nævner, at Operation Warp Speed vil “inddrage og bruge en lang række partnere, samarbejder og kommunikations- og nyhedsmediekanaler for at nå kommunikationsmålene, med en forståelse af, at kanalpræferencer og troværdige kilder varierer blandt de forskellige publikummer og personer med større risiko for alvorlig sygdom og kritiske befolkningsgrupper, og at kanalerne varierer i deres kapacitet til at nå forskellige kommunikationsmål”. Den nævner, at den vil fokusere sin indsats med hensyn til dette på “traditionelle mediekanaler” (tryk, radio og tv) samt “digitale medier” (internet, sociale medier og tekstbeskeder).

CDC-dokumentet afslører yderligere, at “offentligt budskab”-kampagnen for at “fremme vaccinetilslutningen” og håndtere “tøven over for vaccination” er opdelt i fire faser og tilføjer, at den overordnede kommunikationsstrategi for Warp Speed “skal være rettidig og gældende for den nuværende fase af COVID-19-vaccinationsprogrammet”.

Disse faser er:

– Før en vaccine er tilgængelig
– Vaccinen er tilgængelig med begrænset forsyning til visse befolkningsgrupper med tidlig fokus
– Vaccinen er i stigende grad tilgængelig for andre kritiske befolkningsgrupper og offentligheden – Vaccinen er bredt tilgængelig

I betragtning af, at den COVID-19-vaccinekandidat, der produceres af Pfizer, forventes at blive godkendt inden udgangen af november, ser det ud til, at den amerikanske nationalsikkerhedsstat, der i bund og grund kører Operation Warp Speed[46], sammen med “pålidelige budbringere” i massemedierne, forbereder sig på at gå ind i anden fase af sin kommunikationsstrategi, hvor nyhedsorganisationer og journalister, der udtrykker berettigede bekymringer over Warp Speed, vil blive fjernet fra platformene for at give plads til den “krævede” mætning, så vaccine-budskabet spredes overalt i det engelsktalende medielandskab.

Kilder:

[1] https://www.thelastamericanvagabond.com/ Whitney Webb: „Operation Warp Speed Is Using A CIA-Linked Contractor To Keep Covid-19 Vaccine Contracts Secret“. 06.10.2020. <https://www.thelastamericanvagabond.com/operation-warp-speed-is-using-a-cia-linked-contractor-to-keep-covid-19-vaccine-contracts-secret/>

[2] https://abcnews.go.com/ Rita Rubin: „Pfizer fined $2.3 billion for illegal marketing in off-label drug case„ 03.09.2009. <https://abcnews.go.com/Business/pfizer-fined-23-billion-illegal-marketing-off-label/story?id=8477617>

[3] https://www.cbsnews.com/ Jim Edwards: „Pfizer Bribed Nigerian Officials in Fatal Drug Trial, Ex-Employee Claims„, 10.02.11 <https://www.cbsnews.com/news/pfizer-bribed-nigerian-officials-in-fatal-drug-trial-ex-employee-claims/>

[4] https://www.statnews.com/ Nicholas Florko: „The new Janet: The FDA turns to a quiet problem-solver who brings expertise — and a little controversy “. 23.06.2020. <https://www.statnews.com/2020/06/23/janet-woodcock-replacement-fda/>

[5] https://www.classaction.org/ „Lawsuits AllegeZoloft Can Cause Birth Defects“. 11.12.2003. <https://www.classaction.org/zoloft>

[6] https://www.statnews.com/ Nicholas Florko: „New document reveals scope and structure of Operation Warp Speed and underscores vast military involvement “. 28.09.2020. <https://www.statnews.com/2020/09/28/operation-warp-speed-vast-military-involvement/>

[7] https://www.thetimes.co Lucy Fisher & Chris Smyth: „GCHQ in cyberwar on anti-vaccine propaganda“. 09.11.2020.<https://www.thetimes.co.uk/article/gchq-in-cyberwar-on-anti-vaccine-propaganda-mcjgjhmb2>

[8] https://www.ukcolumn.org/ Mike Robinson: „The British Military Information War Waged On Their Own Population“. 26.04.2020.<https://www.ukcolumn.org/article/british-military-information-war-waged-their-own-population>

[9] https://news.antiwar.com/ Dave De Camp: „DOJ Seizes 27 Domains, Claims They are Controlled by Iran“. 04.11.2020. <https://news.antiwar.com/2020/11/04/doj-seizes-27-domains-claims-they-are-controlled-by-iran/>

[10] https://www.parliament.uk/ Foreign and Commonwealth Office: Integrity Initiative Question for Foreign and Commonwealth Office. 27.11.2018. <https://questions-statements.parliament.uk/written-questions/detail/2018-11-27/196177>

[11] https://www.ukcolumn.org/ Mike Robinson: „Beyond Integrity Initiative: The Scale of UKGOV Counter Disinformation“ 07.02.2019. <https://www.ukcolumn.org/article/beyond-integrity-initiative-scale-ukgov-counter-disinformation>

[12] https://www.rt.com/ Kit Klarenberg; „Bellingcat DID take UK Foreign Office money, open logs show, directly contradicting Eliot Higgins’ claims“. 27.10.2020. <https://www.rt.com/uk/504694-bellingcat-foreign-office-higgins/>

[13] https://www.mintpressnews.com/ Vanessa Beely: „After His Mysterious Death, the Media Scrambles to Get its Story Straight About White Helmets Founder James Le Mesurier“. 02.12.2019. <https://www.mintpressnews.com/mysterious-death-media-scrambles-white-helmets-founder-james-le-mesurier/263142/>

[14] https://www.counterhate.co.uk/ Imran Ahmed: “Our People”. <https://www.counterhate.co.uk/our-people>

[15] https://extremismcommission.blog.gov.uk/ Pilot Task Force Steering Committee. 15.04.2020. <https://extremismcommission.blog.gov.uk/2020/04/15/our-steering-committee/>

[16] https://www.independent.co.uk/ Lizzie Dearden: „Coronavirus: Social media firms make $1bn a year from anti-vax followers, report says“. 07.07.2020. <https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/coronavirus-social-media-anti-vax-misinformation-vaccine-conspiracy-a9604481.html>

[17] <https://252f2edd-1c8b-49f5-9bb2-cb57bb47e4ba.filesusr.com/ugd/f4d9b9_7aa1bf9819904295a0493a013b285a6b.pdf>

[18] https://www.theguardian.com/ Jason Wilson: „US was warned of threat from anti-vaxxers in event of pandemic“. 27.04.2020. <https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/27/us-warning-pandemic-anti-vaxxers>

[19] https://www.theguardian.com/ Jason Wilson: „US was warned of threat from anti-vaxxers in event of pandemic“. 27.04.2020. <https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/27/us-warning-pandemic-anti-vaxxers>

[20] https://www.washingtonpost.com/ Emily Rauhala: „The pandemic is amplifying the U.S. anti-vaccine movement — and globalizing it“. 07.10.2020. <https://www.washingtonpost.com/world/coronaviurs-antivax-conspiracies/2020/10/06/96ddd2c2-028e-11eb-b92e-029676f9ebec_story.html>

[21] https://thehill.com/ ZACK BUDRYK: ”FBI memo warns QAnon poses potential terror threat: report”. 08.01.2019. <https://thehill.com/policy/national-security/fbi/455770-fbi-memo-warns-qanon-poses-a-potential-terror-threat-report>

[22] https://www.opensecrets.org/ Karl Evers-Hillstrom: „Big Pharma continues to top lobbying spending“. 25.10.2019. <https://www.opensecrets.org/news/2019/10/big-pharma-continues-to-top-lobbying-spending/>

[23] https://www.prnewswire.com/ Primer AI: „SOCOM and US Air Force Enlist Primer to Combat Disinformation“. 01.10.2020. <https://www.prnewswire.com/news-releases/socom-and-us-air-force-enlist-primer-to-combat-disinformation-301143716.html>

[24] https://www.prnewswire.com/ Primer AI: „SOCOM and US Air Force Enlist Primer to Combat Disinformation“. 01.10.2020. <https://www.prnewswire.com/news-releases/socom-and-us-air-force-enlist-primer-to-combat-disinformation-301143716.html>

[25] https://www.prnewswire.com/ Primer AI: „SOCOM and US Air Force Enlist Primer to Combat Disinformation“. 01.10.2020. <https://www.prnewswire.com/news-releases/socom-and-us-air-force-enlist-primer-to-combat-disinformation-301143716.html>

[26] https://www.insider.com/ Matt Weinberger: ”This CEO used to help the Pentagon track insurgency — now he’s got $14.7 million to help Walmart track shopping trends”. 24.10.2017. <https://www.insider.com/sean-gourley-primer-funding-walmart-2017-10>

[27] https://primer.ai/ SEAN GOURLEY: ”To Fight Disinformation, We Need to Weaponise the Truth”. 20.04.2020. <https://primer.ai/blog/to-fight-disinformation-we-need-to-weaponise-the-truth/>

[28] https://www.nextgov.com/ BRANDI VINCENT: ”Air Force Turns to Machine Learning to Fight COVID-19 Disinformation”. 09.11.2020. <https://www.nextgov.com/emerging-tech/2020/11/air-force-turns-machine-learning-fight-covid-19-disinformation/169900/>

[29] https://primer.ai/ „Who we are”. <https://primer.ai/about/>

[30] https://www.thecipherbrief.com/ Brian Raymond. <https://www.thecipherbrief.com/experts/brian-raymond>

[31] https://www.govconwire.com/ Sarah Sybert: ”Primer Names VeraLinn Jamieson, Raymond Thomas to Advisory Board; Sean Gourley Quoted”. 05.10.2020. <https://www.govconwire.com/2020/10/primer-names-veralinn-jamieson-raymond-thomas-to-advisory-board-sean-gourley-quoted/>

[32] https://www.govconwire.com/ Sarah Sybert: ”Primer Names VeraLinn Jamieson, Raymond Thomas to Advisory Board; Sean Gourley Quoted”. 05.10.2020. <https://www.govconwire.com/2020/10/primer-names-veralinn-jamieson-raymond-thomas-to-advisory-board-sean-gourley-quoted/>

[33] https://www.govconwire.com/ Matthew Nelson: ”Brett McGurk Named Primer Independent Board Director; Sue Gordon Appointed Strategic Adviser”. 29.04.2020. <https://www.govconwire.com/2020/04/brett-mcgurk-named-primer-independent-board-director-sue-gordon-appointed-strategic-adviser/>

[34] https://www.aei.org/ Frederick W. Kagan. <https://www.aei.org/profile/frederick-w-kagan/>

[35] https://www.state.gov/ Brett McGurk SPECIAL PRESIDENTIAL ENVOY FOR THE GLOBAL COALITION TO DEFEAT ISIS. 13-11-2015 – 31.12.2018. <https://www.state.gov/biographies/brett-mcgurk/>

[36] https://21stcenturywire.com/ NEWS WIRE: ”US Defeat in Syria Leaves Only a Campaign of Spite”. 21.04.2019. <https://21stcenturywire.com/2019/04/21/us-defeat-in-syria-leaves-only-a-campaign-of-spite/>

[37] https://www.govconwire.com/ Matthew Nelson: ”Brett McGurk Named Primer Independent Board Director; Sue Gordon Appointed Strategic Adviser”. 29.04.2020. <https://www.govconwire.com/2020/04/brett-mcgurk-named-primer-independent-board-director-sue-gordon-appointed-strategic-adviser/>

[38] https://primer.ai/ „Who we are”. <[39] https://www.mintpressnews.com/ Whitney Webb: ”The Media’s Deafening Silence on Mike Bloomberg’s Ties to Epstein and Other Criminals”. 28.02.2020. <[40] https://www.thelastamericanvagabond.com/ Whitney Webb: „Google & Oracle To Monitor Americans Who Get Warp Speed’s Covid-19 Vaccine For Up To Two Years”. 15.10.2020. <https://www.thelastamericanvagabond.com/google-oracle-monitor-americans-who-get-warp-speeds-covid-19-vaccine-for-two-years/>

[41] https://www.thelastamericanvagabond.com/ Whitney Webb: „Google & Oracle To Monitor Americans Who Get Warp Speed’s Covid-19 Vaccine For Up To Two Years”. 15.10.2020. <https://www.thelastamericanvagabond.com/google-oracle-monitor-americans-who-get-warp-speeds-covid-19-vaccine-for-two-years/>

[42] https://www.wsj.com/ Peter Loftus and Rolfe Winkler: „Palantir to Help U.S. Track Covid-19 Vaccines”. 22.10.2020. <https://www.wsj.com/articles/palantir-to-help-u-s-track-covid-19-vaccines-11603367276>

[43] https://www.thelastamericanvagabond.com/ Derrick Broze: „U.S. Government Awards Contracts To Seven Organizations With Ties To Gates Foundation, DARPA, Big Tech”. 03.10.2020. <https://www.thelastamericanvagabond.com/u-s-government-awards-contracts-to-seven-organizations-with-ties-to-gates-foundation-darpa-big-tech/>

[44] https://www.hhs.gov/ U.S. DEPARTMENT OF HEALTH AND HUMAN SERVICES: „From the Factory to the Frontlines The Operation Warp Speed Strategy for Distributing a COVID-19 Vaccine” <https://www.hhs.gov/sites/default/files/strategy-for-distributing-covid-19-vaccine.pdf>

[45] https://www.cdc.gov/ Centers for Disease Control and Prevention (CDC): „COVID-19 Vaccination Program Interim Playbook for jurisdiction“. 29.10.2020. <https://www.cdc.gov/vaccines/imz-managers/downloads/COVID-19-Vaccination-Program-Interim_Playbook.pdf>

[46] https://www.statnews.com/ NICHOLAS FLORKO: ”New document reveals scope and structure of Operation Warp Speed and underscores vast military involvement”. 28.09.2020. <https://www.statnews.com/2020/09/28/operation-warp-speed-vast-military-involvement/>

Denne tekst blev første gang offentliggjort på <unlimitedhangout.com> den 11.11.2020. under følgende URL <https://unlimitedhangout.com/2020/11/reports/us-uk-intel-agencies-declare-cyber-war-on-independent-media/> Licens: unlimitedhangout.com/Whitney Webb.

Publiceret på Free21DK.org den 29.03.2021. Bearbejdet til dansk af Team-Free21DK: Oversættelse: Thomas. Korrektur: Emma. Research: Lya. Layout: Team-Free21DE.

Forfatterne nævnt i hvert tilfælde er ansvarlige for indholdet af de enkelte artikler. Indholdet af artiklerne og kommentarerne afspejler ikke nødvendigvis redaktionens eller udgiverens mening.

About Whitney Webb

Whitney Webb er journalist for MintPressNews og bosiddende i Chile. Hun har skrevet for adskillige uafhængige mediehuse, herunder bl.a. Global Research, EcoWatch, The Ron Paul Institute og 21st Century Wire. Hun har ofte optrådt i radio og tv-udsendelser og vandt i 2019 prisen, Serena Shim Award for Uncompromised Integrity in Journalism. Integrity in Journalism.

One thought on “Efterretningstjenesterne i USA og Storbritannien erklærer cyberkrig mod uafhængige medier

  1. Carsten Christensen

    God artikel!!
    Det ville være dejligt hvis der blev brugt det danske ord: fortælling, i stedet for “narrativ”, som kun giver mening hvis teksten er på engelsk.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *