Frivillig i Team-Free21DK

Free21 laves af folket – til folket.

Team-Free21DK har masser af plads til flere, som vil være med i et internationalt medieprojekt med fundament i frivillige og engagerede medhjælpere.

Alle er med i eget tempo, eksempelvis er én oversættelse om måneden rigeligt til at være Free21DK-teamster. Flere er også velkomne. Men alt efter tid, lyst og drive.

Da Free21 fortløbende, og især siden vores danske Promotion-udgivelse i oktober 2017, har oplevet en stigende interesse i Danmark for også at bringe konceptet hertil, har vi fuld fokus på at tiltrække flere folk til vores danske team. Især mangler vi danske layoutere.

Ingen modtager betaling for deres indsats. Motivationen og “lønnen” er:

-at give ytringsfriheden en reel håndsrækning

-at blive velorienteret om, hvad der foregår i verden på det geopolitiske niveau

-at blive en del af et intellektuelt team med et højt niveau af social bevidsthed og ansvarlighed

I første omgang er udgangspunktet at få transformeret tyske og engelske artikler til dansk.

Næste skridt bliver etableringen af en dansk redaktion og indførelse af dansk som kontinuerligt produktionssprog og dermed udgivelse af papirmagasin hvert kvartal.

Team-Free21DK helt konkret brug for:


Oversættere: Har du dansk som modersmål og et solidt kendskab til tysk eller engelsk, og har du måske blot én gang om måneden tid og lyst til at oversætte artikler til dansk? Måske du kan oversætte fra norsk eller svensk til dansk?

Transskribenter: Har du tålmodighed til at nedskrive fortrinsvis engelske eller danske interviews fra videooptagelser?

Korrekturlæsere: Kan du læse en dansk tekst og sikre, at der hverken er grammatiske- eller stavefejl?

Researchere: Har du erfaring med at tjekke kildehenvisninger eller finde og tilføje troværdige kilder? Som researcher finder du også fotos under Creative Commons.

Layoutere: Har du grafisk erfaring, og er du i besiddelse af Adobe InDesign, minimum version 4,0? Vi arbejder i vores egne skabeloner udviklet af Tommy Hansen.

Skribenter: Til en længere artikelserie om “Socialstaten Danmark” set med kritiske øjne.

1) Artiklerne skal dokumenteres med kilder, evt. suppleret med interviews, du selv laver.
2) Du kan måske bearbejde henvendelser om emnet, som vi har modtaget fra danske borgere. I særtilfælde garanteres anonymitet, sålænge redaktionen kender identiteten på dig eller på de interviewede.
3) Artiklerne skal formuleres i et sobert og objektivt sprog, som iøvrigt også skal kunne læses af “den almindelige dansker”, der normalt kun læser mainstream-nyheder. Vores faste researcher vil være behjælpelig med kilder, om ønsket. Uanset vil alle kilder dobbelttjekkes inden publicering.
Ift. det grammatiske har vi korrekturlæsere til at varetage denne opgave.
Artikelserien skal på sigt oversættes til engelsk og tysk i takt med, at der er frivillige i Team-Free21DK, som melder sig klar til dette.

Har du lyst til at være med eller blot høre mere om “jobbet”? Send en mail via kontaktformularen.

“Dem, der betaler musikken, bestemmer også, hvad der skal spilles – derfor ér og forbliver Free21 et 100% uafhængigt og nonprofit-medie.” – Citat: Tommy Hansen.